Venedig

Italiens stolthet

En av världens vackraste städer

Styr resan mot en av världens vackraste städer, Venedig. Sjörepubliken kallades länge för La Serenissima, som betyder ungefär “den upphöjda”, men ironiskt nog är det just bristen på höjden över havet här som är det största hotet mot staden.

Vill du uppleva en plats med ett rikt kulturarv och en spännande historia ska du göra ett besök i Venedig i sommar. Under 600-talet invaderade folkslaget barbarerna den italienska nordkusten, vilket fick invånarna att fly ut till öarna. Där byggde man upp ett eget rike som bestod av skickliga köpmän, hantverkare och konstnärer. Och det är resultatet av deras framgångar som vi kan åtnjuta idag, i form utav Venedig.

 

170 kanaler och 450 broar

För att få en bra uppfattningen över stadens uppbyggnad kan du ta dig till Piazza san Marco och åka hissen rakt upp i det 98,6 m höga klocktornet Campanile. Härifrån har du en underbar utsikt över Venedig och får en fullständig bild över hur staden är uppbyggd med sina 170 kanaler och 450 broar.

 

Bara gå lite vilse

Två bra tips för att få uppleva den bästa sidan av staden är att ge sig in i bakgränderna och bara gå lite vilse. Gatorna är smala och trånga och överallt finns små pärlor att upptäcka i de gamla gränderna. Och de andra tipset är helt enkelt att stanna kvar efter klockan 18.00 när de stora busslasterna med turister har åkt hem, för då känns det lite som att du får ha Venedig helt för dig själv.

 

Italiens största sjö

När du känner dig klar med stadsliv är du bara en tre timmar kort bilfärd bort från den världskända Gardasjön. Italiens största sjö har mängder med mysiga små kustsamhällen och storslagna residens att besöka. Under sommartid blir vattnet runt 25 grader varmt så temperaturen är helt perfekt för den badsugne och för vinälskaren ligger vindistriktet Valpolicella alldeles runt knuten. Där producerar man några av italiens mest namnkunniga viner, bland annat Amarone.

 

Har verkligen allt

Italien har verkligen allt, värme, kultur, natur och sanslöst god mat och dryck. Så gör som mängder med andra smarta semesterfirare i sommar, gör ett besök till Italien och ha en semester på ditt sätt!