Smögen

Bohusläns höjdpunkt

Den perfekta destinationen

På Västkusten finns ett helt pärlband av idylliska orter, badplatser och sevärdheter. Här hittar du semesterklassikern Smögen och det är lätt att förstå varför detta resmål är den perfekta destinationen för alla som vill ha en fulländad västkustsemester.

Smögen som är Bohusläns största turistmål och en kär favorit bland sommargästerna är ett givet besöksmål för dig som vill ha en saltstänkt semester. En gång Smögen, alltid Smögen brukar man säga, vilket syftar till att har man en gång besökt denna fina kustpärla så brukar man alltid återvända hit. Här finns nämligen oändligt många fina badklippor, båtplatser i ändlösa rader och pinfärska Smögenräkor i stora lass.

 

Spännande sjöbodar

I Smögen finns alltid något att göra, både för stora och små. Förutom ett gediget utbud av skärgårdsturer, badplatser, vandringsleder och guidade fisketurer så kommer många hit för att besöka den ikoniska 600 meter långa bryggan som är full av spännande sjöbodar som gjorts om till restauranger, butiker och caféer. Under sommarsäsongen är bryggan full av glada sommargäster och det är liv i luckan nästan jämt.

 

Fina strövområden

På Hasselön som är den nordöstra delen av Smögen hittar du mängder av fina strövområden, men även här finns fiskebodar, affärer och en tennishall för den som vill vara lite sportig under semestern.

 

Sveriges vackraste omgivning

I Smögen kan du shoppa, äta och bo med Sveriges vackraste omgivning som kuliss. De karga klipporna och det glittrande havet är vackert året om, men kanske som absolut vackrast på sommaren. Så missa inte detta fantastiska resmål i sommar.

Missa inte

Åk en tur med någon av skärgårdsfärjorna i sommar

https://www.zitabatarna.com/boat-schedule/