Åre

Inte bara snö och skidor

Brett utbud även under sommarmånaderna

När man talar om Åre så tänker säkert de flesta på snö och skidor, men faktum är att under sommarmånaderna så är utbudet mycket bredare än så.

Välkommen till Åre. Här finns höga berg och djupa dalar, men också en hel del strömmande vatten. Vid Gevsjöströmmarna är förutsättningarna för forsränning optimala för den som vill ha lite fartfylld dramatik under semestern. Forsränning är en vild aktivitet, men du behöver ingen tidigare erfarenhet för denna unika upplevelse. Turen startar på Gevsjön, drygt 2 mil väster om Åre, i vackra Jämtlandsfjällen, och sen börjar en adrenalinstinn färd med flera fartfyllda etapper. Först kommer Trappan, som följs upp av Släggan, Giljotinen, Lillfallet och sedan avslutas allt med Storfallet.

 

Upplev fiskelyckan i en sagolikt förtrollande miljö

En timmes bilfärd bort från Åre, mot den Norska gränsen, ligger Handöl. Hit kommer mängder med fiskeentusiaster varje år för att uppleva fiskelyckan i en sagolikt förtrollande miljö. I dessa vatten är det öring och röding som nappar. Det finns knappast en bättre omgivning att fiska i och nattfisket är helt otroligt under sommaren då solen knappt hinner gå ner innan den är på väg upp igen.

 

Gott om vandrings- och cykelleder

Under en sommarsemester i Åre kan man fylla sina dagar med precis så mycket eller lite man vill. Det finns gott om vandrings- och cykelleder, finfina möjligheter att ta sig ut på vattnet för en lugn kajaktur eller växla upp med vild forsränning. Vill man ha en liten paus ifrån friluftslivet och uppleva lugnet i Åre finns det mängder med restauranger i toppklass, lokala ölbryggerier och andra roliga sevärdheter och utflyktsmål.

 

Styr resan mot Åre i sommar

Så gör som mängder av andra smarta semesterfirare, styr resan mot Jämtland och Åre i sommar, och ha en semester på ditt sätt.