Upptäck Sverige
med husvagn

Kontakta en återförsäljare idag!

Semester på ditt sätt

Att semestra med campingfordon är många gånger ett klimatsmart alternativ. En familj med fyra personer kan under en vecka minska sitt klimatavtryck med 50% jämfört med personbil, buss och tåg i kombination med hotell.

7 fördelar med mobilt boende

Att spendera sommaren i husvagn eller husbil har länge varit populärt, speciellt bland dem som värdesätter friheten att semestra på sina egna villkor. Det finns många skäl till att överväga ett mobilt boende i sommar – här är sju bra anledningar:

1. Känn friheten!

Res var du vill, när du vill! Med ett mobilt boende är du varken bunden till hotellbokningar eller fasta resplaner. Du behöver inte heller stå ut med dåligt väder eller gnälliga grannar. I stället kan du helt spontant dra vidare eller stanna en extra dag på en plats du gillar. Och du, missa inte chansen att ta en avstickare eller helt ändra din resväg efter humör.

2. Som hemma, fast borta

Sov gott i din egen säng – oavsett var du parkerar för natten. Med en fristad på hjul kan du inreda enligt egen smak och ta med dig alla bekvämligheter du behöver. Perfekt för dig som är hemkär och äventyrslysten på samma gång.

3. Kostnadseffektiv semester

Med en husvagn eller husbil kan du planera längre resor utan att oroa dig för kostnaden för boende längs vägen. Dessutom kommer du undan tråkiga semesterutgifter som slabbig vägkrogsmat och dyra transporter. Du har lyxen att ha samma kostnader som hemma, men möjligheten att uppleva mer.

4. Närhet till allt

Att resa med mobilt boende är ett enkelt sätt att komma nära naturen. Många campingplatser ligger i vackra naturområden där du kan vakna upp till fågelsång och somna till stjärnklara himlar. Det är också ett utmärkt sätt att resa för dig som älskar att vandra, cykla eller utforska vildmarken.

5. Gemenskap och sociala möten

Campinglivet bjuder på en känsla av gemenskap som är svår att jämföra med annat. Det som börjar med en artighetskaffe eller en hjälpande hand utvecklas inte sällan till vänskaper som varar livet ut. Bjud över grannen på middag, dela erfarenheter och semestertips och njut av stunden. Ni har all tid i världen – här och nu.

6. Klimatsmart semester

Att semestra med campingfordon är många gånger ett klimatsmart alternativ till andra typer av semesterresor. En familj med fyra personer kan under en vecka minska sitt klimatavtryck med 50 procent jämfört med personbil, buss och tåg i kombination med hotell.

7. Ta med ditt husdjur!

Din bästa vän ska självklart följa med på semestern! Och då är husbil eller husvagn helt klart det smidigaste sättet. Du slipper allt jobb med att leta hundvakt, hundvänligt semesterboende och restauranger där hunden är välkommen. Nu kan ni göra alla äventyr tillsammans och allt blir både enklare och roligare.

Relaterat innehåll

Campingtrender 2024 – spaningar från HRF
Köpa husvagn – 5 saker att tänka på
Från båtliv till campingäventyr